Какъв цвят обувки да изберем

DSC00055Изборът какъв цвят ще са нашите обувки е много важен, първо от производителя, след това от страна на клиента. Разбира се, че е свързано и с това, каква е точно обувката и за какво е предназначена тя. Дали е спортна, елегантна или ежедневна например. Старите традиционни цветове като черно и кафяво също са най-често на разположение, но те се използват за по-официалните обувки, по често. Докато свежите и шарени са за ежедневни обувки.

Особено разнообразни са цветовете за обувки в бебешки и детските артикули. Там преобладават ярките цветове като розово, синьо, червено, жълто, оранжево и бяло. По този начин тези свежи цветове правят детските обувки по-весели и свежи.

Такива различни цветове се използват и за скейт обувки, маратонки и всички други видове спортни обувки.

В обувките на жените се наблюдава и богата гама от цветове. Но, разбира се, изборът на цвета на обувката трябва да съответства на цвета на целия костюм, както и с цвета на чантата и ръкавиците, ако носите такива. Напоследък модата налага тенденцията чантата и обувките да бъдат в различен цвят.

Цветовете в мъжките обувки остават в рамките на класическото черно и кафяво. За бели мъжки костюми са предпочитани обувки в бяло, но младежите вече избират и по-смели цветове като жълто и червено.

В артистите на сцената, особено в цирка се появят много странни комбинации от цветове като жълто-червени обувки, жълто-синьо обувки, лилаво-бели обувки и други цветни щампи за циркови обувки.

Особено ярки цветове за своите обувки избират певци, най-често те спират на червено за обувки, но също така и бяло, жълто или синьо в зависимост от цвета на облеклото за сцената. Важното е те да привличат погледите.

За съжаление най-малкия избор на цветове за обувки имат строгите бизнесмени, работещи в банки, общини, съдилища и прокуратури, където има определен етикет при избора на цвят за обувки – изключително черни и кафяви като последна инстанция.

С такова голямо разнообразие, не е лесно да изберете цвят за вашите обувки. Най-лесният начин е да се съобразите с повода и тоалета си. Когато повода изисква да бъде формално, изберете класическите неутрални цветове, а за ежедневието и неформални случаи не се страхувайте да експериментирате и да освежи настроението ви и оборудваме с ярки цветове.

Как да се облечем на летището (само за жени)

Независимо каква е причината за вашето посещение на летището, много е важно с какво ще сте облечени, на какви дрехи ще заложите. Ето няколко съвета, как  да изглеждате стилни и да запазите вашето облекло в свеж и приличен вид до края на вашата дестинация.

dunki

1. Облечете се по изчистено, наблегнете на класически модели дрехи. Избягвайте ярки и смели принтове в дрехите си. Тъмното облекло е добра идея, тъй като ако има например турбуленция ако ядете или пиете през това време, е възможно да разлеете нещо върху себе си, а дори и да няма турбуленция, избора на тъмен цвят дреха е много по практично решение, при евентуално изцапване ще си личи по малко. Облечете по обикновенни, изчистени и класически модели дрехи определено е по практичния вариант по време на пътуване.

2. За съжаление любимите ни дрехи не винаги са най-удобните, с които можем да бъдем облечени по време на път. Едно от най-важните правила в избора ни на дрехи за път е това да се чувстваме наистина много удобно. Не слагайте високи токчета по време на пътуването.  Например вие ще се чувствате много удобно ако носите  свободни дрехи, меки  анцузи, тениски, джапанки. Както и секси къси дамски рокли или поли няма да ви бъдат много удобни.Помислете, какво по удобно от това при един 9 часов полет например…?

3. Задължително трябва да си вземете да имате под ръка една връхна дреха. Самолетите са известни със своята различна температура, така че вземете със себе си още една дрешка. Жилетка иили тънко якенце  са най-добрият залог, те са едно отлично решение лесно се носят, бързо се обличат и събличат, сравнително леки и компактни, отлично се побират и във вашата чанта. Друг много полезен елемент е един ефектен дамски шал. Шаловете могат да бъдат носени като модни аксесоари край летището и веднага щом почувствате хлад в самолета, да го увийете около вас.

4. Мислете практично. По добре не слагайте бижута по вас. Поради тежките проверки. Така че, дори ако сте си сложили няколко гривни които ви стоят добре, вие ще се чувствате малко глупаво като се опитвате по бързо да ги премахнете в дългата опашка зад вас. Вашите любими бижута сложете в багажа, оставете ги да блеснете с тях на вашата почивка или командировка.

5.Бъдете стилни. Просто защото трябва да се чувствате удобно в дрехите си за път и това, че те трябва да са максимално изчистени, не значи, че трябва да жертвате вашия стил. Уверете се, че се чувствате отлично в тоалета си. Забавлявайте се!

Как да накараме мъжът да помага в къщи.

Разделянето на домакински труд не съществува в повечето български домове. Домакинската работа обикновено се пада на жената. След известно време, много жени започват да негодуват, особено когато домакинската работа става като втора.

С цел да избегнете срив във вашите отношения, създадете план за действие, който не само ще мотивира вашия съпруг, да помага в къщата, но ще създаде мир и баланс в брака.

Определете какво трябва да се направи. От пране до изхвърляне на боклука, да се направи списък на всички седмични домакински задължения и кой в момента извършва задачата. Освен това, определянето на точните домакински задължения може да помогне и на двама ви да видите какво представлява домакинската работа. Типичните задачи включват:
Групирането на всички области на къщата.
Пералня (пране, гладене, сгъване и прибиране).
Хранителни магазини, плюс други посещения в разни магазини.
Готвене, миене на чинии.
Плащане на сметки.
Градинарство и поддръжка.
Грижа за децата, писане на домашни, игра с тях, посещения при лекар и т.н.
Грижи за домашните любимци.

Дефинирайте лесни, умерени и трудни задачи. Оценете всяка задача, като се има предвид колко време отнема това и колко често трябва да се извършва.

Помолете за помощ. Освен ако не ви пита, той не може да знае, че имате нужда от помощ, а вие никога няма да можете да разберете колко повече той може да допринесе.

Ако наистина ви е дошло до гуша и в тежест единствено и само вие да се грижите за всичко в къщи. Е време е да прехвърлим някой задължения и на силния пол. Излезте само двамата на вечеря, това е един чудесен повод по лек тактичен начин да обясните на вашият мъж, че имате нужда от помощ.

Започнете, като казвате на съпруга си колко оценявате това, което прави в къщата. След това обяснете, че тъй като вие се чувствате така, сякаш сте постоянно на работа имате нужда от почивка, имате нужда да прехвърлите някой от задълженията на него.

Покажете му списъка на задачите, така че той да може да види множеството на домакинската работа на черно и бяло.
Не му казвайте, че си мислите, че е несправедливо, че сте поемали  по-голямата част от работата. Просто му кажете, че искате да прекарвате повече време със семейството си повече време да правите нещата заедно. И това ще го постигнете с негова помощ.

Помолете го да преразгледа този списък с домакинска работа,и да каже с какво предпочита да се заеме в грижи за дома, като къпане на домашни любимци, метене, или почистване на тоалетната.

Тъй като той може да не възприеме тези си нови задължения кажете му как да се сработите и кога.

Помислете за формиране на екипен подход към домакинската работа. Отделете един път в седмицата, когато и двамата сте в къщи и направете домакинската работа заедно, след която има място за отдих и развлечения. Събота сутрин може да бъде добър момент ако няма други ангажименти, тъй като тя освобождава останалата част от уикенда. В противен случай изберете друг път, който се вписва и позволява и на двама ви да домакинствате в тандем.

Бъдете екипни: Например, можете вие да готвите, той да мие чиниите и т.н.

Бъдете гъвкави и търпеливи. Това отнема време, за да се променят старите съчетания и навици. Това може да отнеме много нежни напомняния и допълнително убеждаване,  докато  се превърне нормално във вашето домакинство.

Не правете на съпруга си много забележки. Просто защото той не го прави до съвършенство, не го прекъсвайте, не се сърдете. Не забравяйте, че ако искате помощ, трябва да приемете как го прави.

Дайте на вашия съпруг съвсем проста домакинска работа като хвърляне на кофа за боклук и метене на подове. Изчакайте, докато той е по-добре и в състояние да се справи с домакинска работа и тогава му се доверете в прането където има възможност той случайно да превърне вашите бели дрехи в розово…

Как да стегнем багажа си най-лесно.

Опаковането на багажа за пътуване може да бъде наистина много смущаващо. Може би просто искате да вземете всички дрехи от гардероба си и да ги сложите в куфара си, но това няма да помогне. Вие просто ще вземете със себе си много неща, отколкото ще ви трябват по време на вашето пътуването. Вместо да мъкнете куп ненужни вещи, които ще ви тежат, следвайте тези съвети за това как да вземете само най-необходимото.

bagajАко отивате на плаж бягство, почивка сред природата, или знаете, че ще се разхождате много, то няма да имате нужда да си опаковате най-официалните дрехи за това пътуване. Изключение е, ако знаете, че отивате на бизнес пътуване или ако смятате, че ще посетите хубави ресторанти, докато сте далеч. Хубаво да вземете със себе си една-две официални рокли.

Не може да носите със себе си всичките си лбими обувки на това пътуване. Напълно излишно е. Вземете нещо удобно за разходки и нещо елегантно за вечерно време, ако се налага. Ако сте се запътили към плажа, един чифт джапанки са напълно достатъчни. Не носете прекалено много чифта чорапи. Достатъчно е да си изперете, използвани двойки в мивката и ги оставите да изсъхнат през нощта, вместо да вземат твърде много място.

Какво да споменем за аксесоарите? Напълно достатъчно е една малка компактна и удобна чанта за разходки и ако сте се запътили към плажа, една плажна чанта.

Ще останете изненадани как със сравнително по малко и оскъден багаж вие ще може да изглеждате наистина великолепно по време на почивката си. И ще се отървете от досадното мъкнене на тежкия багаж. И носенето на безполезни дрехи, който ще върнете в къщи без да сте ги облекли.

Една интересна идея е да си направите план-график за облеклото ви всеки един ден от почивката как искате да изглеждате. Няма да повярвате колко много пространство в куфара ви ще ви спести това.

И все пак не забравяйте, най-важното за вашата почивка не са дрехите, а спомените които ще си създадете, не забравяйте това…

Хубавата жена е добре поддържанатa

Постарайте се в ежедневния ви стил да има спортна нотка. Мъжкарите много си падат по сладки мацки в спортни дрехи. Те имат и друго предимство. Можете да се снабдите с няколко екипа и няколко чифта маратонки и с тях да изкарате доста време, защото освен че са скъпи, те са и много качествени. За дамите, за които комфорта е на първо място, това е добър начин, който им спестява парите, които иначе биха дали за по-обикновени дрехи, които постоянно трябва да сменят и съчетават. Така няма да ви се налага постоянно да следите модните тенденции и ще носите сексапилни прилепнали блузки или клинчета, които да подлудяват мъжете. На спортния стил подхожда съвсем малко грим и повдигната небрежна причаска. Гланца и слънцезащитния крем са ви напълно достатъчни. Изберете подходящ парфюм като се стараете той също да е с лек флорален, дървесен или цитрусов мириз.
Официалните дрехи, характерни за миналите десетилетия са скучни, консервативни и досадни. Самата дума „строго-официално“ е вече тотално неприемлива и много скоро мъртва. Те са заменени от разчупени спортно-елегантни костюми, със изчистен, секси дизайн и конструирани със съвременни висококачествени технологии. Ризите се носят в най-различни вариации – като туника, свободно падащи върху долната част на костюма, разкопчани от талията надолу или пък удължени и вталени. Саката и панталоните или полите са с висока талия и тънки коланчета.
Лятото настъпва и с него се появява необходимостта да обновите гардероба си, да помислите какви дрехи ще са ви нужни и да приберете зимните за следващата година. Когато започнете да съчетавате дрехите си за това лято не забравяйте едно много важно правило: не се обличайте така, както ви харесва на вас, обличайте се така, както ще ви харесат мъжете. За вас може пепита да е много стилен, определена рокля да е точно като на главната героиня в любимия ви филм и т. н., но мъжете това не го знаят. Опитайте се посланието, което изпращате да бъде разбрано, апропо информирайте се кое точно е на мода и се старайте да бъдете винаги кокетни и актуални.

Вижте повече на : http://e-alexandra.com/

Стил и размер на чантата

чантиСтилът и размера на дамската чанта, зависи от ежедневните нужди, а така също и от облеклото. Затова нека започнем прегледа на чанти, които са модерни в момента. Най-подходящи за ежедневна употреба са дамски чанти с форма на полумесец. Тези чанти са с дълги дръжки и могат да се носят удобно през рамо. Друго характерно за тях е различните размери и цветове. Материалите от които са направени са меки и гъвкави, което допълнително улеснява притежателя им. Друг ви дамски чанти, които са широко разпространени и предпочитани от работещите жени, това са чанти с две дръжки. С тях спокойно може да се носят и документи, освен всичко друго, което носи една жена.И най-важното, че външния вид на чантата е такъв, че допринася за елегантния вида на притежателя си. Много разпространени също така са чантите тип торба. Този вид чанти се използват, както при пазаруване, така също и по време на работа. Различния дизайн на този модел чанти ги кара да бъдат доста практични и удобни. Много характерни чанти сред тинейджърките са неголеми чанти с дълги дръшки.Те позволяват на едно момиче когато я носи, ръцете да са и свободни. Не може да не се обърне внимание и на чантите тип протмоне.  Те се използват само при специални поводи, поради това, че в тях може да се сложи само телефон и червило. Но въпреки това са идеален завършек на вечерен тоалет. Това са горе долу различните размери чанти, но  за да изглеждате добре е трябва да се съобразите и с фигурата си. На високите и слаби дами би им подхождала най-добре чанта с малък размер.Трябва да се избягват чантите през рамо. На по-дребничките дами ще им подхождат по-големи по размер дамски чанти. Но в никакъв случай чанта с дълги дръжки, защото ще ви направи да изгледате още по-ниска. На по-пълните дамите ще подхожда чанти с големи размери, а не чанта с малък размер, която би я направила да изглежда още по-закръглена. Когато става въпрос за избор на дамска чанта в крайна сметка е добре да се доверим и на мнението на продавач-консултантите в магазина. Защото не е важно да имаме просто дамска чанта, а чанта, която ще допълва нашата визия и ще подчертава тялото, а не да изтъква недостатъците ни.

Всяка жена има свой собствен вкус и уникален стил

Клинът е едно от въплащенията на модата и е неустоим за почти всяка жена. Умело се съчетава с доста дрехи от гардероба. Много важно, когато си купувате клин да помислите за предпочитанията си и за това, с  какви дрехи разполагате.Уверете се на първо място, че избраният клин ще се съчетае добре с различните ви тоалети.

клинове

клинове

Да можете да комбинирате дрехите си перфектно и да ги носите често, а не само в редки случаи. А нали в крайна сметка всяка жена цели да бъде уникална със направения избор. Въпреки това колко е модерен или не клинът осигурява комфорт на краката ви, като по този начин подчертава вашето излъчване на жена. Характерно за клиновете,  е че  си подхождат доста добре, както с ежедневни тениски, а така също и с къса пола. Особено през пролетта и лятото жените залагат особено много на клина, като част от облеклото. Няма по-удобна дреха за топлите дни от клина, който подчертава изящните им крака. Именно клинът е онази дреха, която може да се носи по цял ден без да се чувства някакъв дискомфорт. Направените от ликра клинове са предпочитани от тинейджърите. Те се съчетават перфектно с къса дънкова пола. Като най-характерни цветове са черно и бяло и са предпочитани за вечерни събития. С тях младите дами изглеждат особено елегантно. Дамските клинове от памук са по-предпочитани от бизнес дамите. Те прилепват плътно по краката и идеално се съчетават с елегантен костюм. За дамите, които обичат да експериментират могат съвсем спокойно да съчетаят клина с класическа вечерна рокля. В този случай бъдете готова да приемете одобрителния поглед на тълпата. А когато става въпрос за колоритен нощен живот, за разпускане с много танци няма нищо по-удобно от клина със своето си разнообразие от цветове и стилове. Точно защото клина не излиза от мода, е още една причина да бъде широко разпространен и желана дреха от всяка жена. Въпреки, че търпи промени през годините винаги може да намерите клинове, с които ще се чувствате превъзходно, с които ще се отличавате от всички останали, с които ще се чувствате шикозно на бизнес мероприятия и ще ви осигурят внушаващ външен вид и комфорт от който се нуждаете

Удобни блузи за свободното време

bluzi

bluzi

Дамската блуза от край време присъства в гардероба на всяка дама, създавайки усещане за свобода, комфорт и индивидуалност. Последната е провокирана от факта, че всяка жена избира да има в гардероба си според модел, който най-много обича да носи и с който иска да се чувства удобно. Изборът на дамски блузи се определя от множество фактори, но на първо място това е лекотата и нежността им.
Изберете леки памучни материи на дамски блузи за свободното време, за разходката в парка или почивката през уикенда. Пъстрите десени имат способността допълнително да зареждат с позитивизъм и ведро настроение, а какво по-подходящо от това след дългата студена зима. Колекции дамски блузи пролет-лято 2014 завладяват с изобилие на модели и предложения за всеки. Те са пъстри, красиви, стилни, елегантни и най-вече женствени. Когато към ежедневното облекло вмъкнем небрежно-елегантна нотка, то стила може значително много да се обогати и да направи обикновения ден в необикновен. Това обаче е само една част от онова, което може да дадат дамски блузи в предстоящия сезон. Друго, върху което може да се спрете е комбинация с красиви съчетания между пола или панталон с дамска блуза за уикенда. Към нея може да бъде добавен модерните за сезона къси и топли елеци, за специален завършек с ефектна дамска туниката например цветна и пъстра е идеално решение.
В случаи, че искате да подчертаете формите на тялото си винаги може да се спрете на по-впити модели дамски блузи. Тук специално отношение трябва да се обърне и върху цветовете. За идващата пролет много актуални и модерни са дамските блузи в свежи, топли и пъстри нюанси. И както винаги тук може да избирате от класическо бяло, преминавайки през охра, бежово, светли кафяви и пастелни нюанси до шоколадови такива. Много са модерни комбинациите с бежови  тонове и съчетания между дамски блузи с долната дреха – панталон или пола.
Разгледайте, изберете и вземете своята нова дамска блуза. И не забравяйте каквито и да са модните тенденции, какъвто и да е модния хит в момента. Никоя дамска блуза няма да ви стои по добре от тази в която вие се чувствате удобно и секси.

Дамски чанти от миналото до наши дни

SONY DSCДамските чанти са аксесоар на жените, появили се преди много време. Днес в изобилието им на пазара едва ли се замисляме, защо толкова много от тях имаме в гардероба и защо така се съблазняваме при вида на поредната дамска чанта. Истината е, че дамски чанти са не просто прищявка, глезотия или лукс, а необходимост и удобство за всяка жена. В дамската чанта се поместват толкова много важни и полезни неща, нищо, че мъжете са измислили онази приказка за реда, който винаги липсва в онова пространство от дамската чанта.
Някога в миналото дамската чанта е била главно мъжки аксесоар. Останали рисунки в Древен Египет и открити при археологически находки, показват, че познатия ни днес моден атрибут е започнал своето начало като торбичка за мъжете. Години по-късно, през XV в. кесиите заели мястото на предхождащите ги торби за мъже. В кесии се поставяли монети, кремък, малки предмети, ароматни топчета. С времето за мъжа по-практични станали големите джобове по панталоните и те окончателно отместили нуждата от носене на торбичка. Още тогава някои от жените започнали да носят парите си в торбичка, наричана кесия.
С революцияята във Франция се появила и първата дамска чанта. През XVII в. масово жените започнали да ползват този аксесоар, за все по-големите предмети. С най-голямо значение за тях се оказвали широките чанти, те били не само практични, поради дългите и удобни форми, но и ставали все по-красиви и пищни. С пълна пара последното трайно се наложило през XVIII в. Тогава дамските чанти станали и по-фини и били съобразявани с облеклото. Така от познатите до не преди много време малки чантички, се появили и дамските портмонета и плетени чанти. Дамски чанти отразявали вече и социалния статус на богатите лейди в обществото. С популярността си те ставали все по-разнообразни и богато украсени.
Дамските чанти се е менили не веднъж през годините. Появили се дръжките, което направило чантата практична, а за здравината й се използвали все по-качествени материи.
Днес дамски чанти има в необятна гама от цветове, размери, форми, а цените им варират в широк диапазон. Днес всяка дама може да покаже индивидуалност и вкус, чрез избора си на чанта, а към асортимента от такива се включват и множество несесери, портмоне, всичко в плюс за удобствата на ежедневието.

Дигитални и аналогови часовници на ниски цени

Макар и сега часовниците да не са задължителен аксесоар, то тяхното изобретяване е едно доста значително събитие за човечеството. Те помагат за отмерване на времето и планиране на нашите задачи всеки ден. Не винаги обаче часовниците са били такива, каквито ги познаваме днес. От най-старите модели до днешните хипер модерни луксозни часовници всички те са извървели голям и дълъг еволюционен път. Едни от най- известните и разпространени часовници сега са дигиталните. Те се характиризират със своето интересно показване на часа и от това, че са от най-евтините часовници. След появата си тези модели стават голяма атракция и постепенно през годините се развиват. Разликата между дигитални и аналогови часовници е ясна за повечето хора. Първите показват часа с цифри, а вторите, благодарение на стрелките си, които се движат по циферблата. Аналоговите часовници имат индекси от арабски или пък римски цифри, но дигиталните са само с арабски цифри от рода на 1,2,3 и т.н.

При аналоговите модели имаме отделна стрелки за минути, секунди и час. При дигиталните имаме показване във формат 07:45 чрез дигитална технология. Част от дигиталните часовници имат редица интересни функции, някои от които ги превръщат в мини компютърче. Някои хора, като спортистите например предпочитат дигиталните модели, защото са по-лесни за разпознаване на часа, а понякога и по-точни. Аналоговите пък от своя страна са доста по-изящни и красиви, служат за украса и допълнение към тоалета. Часовникарството се развива постоянно въпреки новите технологии като ултра модерни телефони и таблети. Сглобяват се милиони часовници годишно. Това логично води до появата на т.нар аналогово-дигитални часовници. Те комбинират предимствата на двата вида часовници. Така се превръщат в нов модел, предпочитан от много хора, не само заради успешната комбинация, но и интересната визия.

Подобни часовници са тези, произведени например от компанията Casio, която създава модели с голяма функционалност и спортен дизайн.  Част от часовниците Casio се сверяват и ежедневно чрез радио сигнал. Като производителите се стремят с всеки нов модел да добавят допълнителни технологии и интересни функции. Без значение дали търсите спортен или стилен и официален часовник, аналогов или пък дигитален, едно е мястото, от което може да го намерите: магазинът за часовници IskamChasovnik.com. Богат каталог от модели за мъже и жени с уникална визия, специално подбрани за ежедневно носене или пък за специални поводи. Спортни и лед часовници за всеки вкус и най-важното на напълно достъпни цени.

« Older Entries